רחה פריאר 9, באר שבע

|

073-7580118

מספר מקשר

הסדרי שהות

כשזוג מחליט להיפרד, הוא צריך בין היתר להגיע להחלטות כמו מה יהיה מקום המגורים הקבוע של הילדים המשותפים שלהם, ואפילו להעמיק בפרטים כמו כמה זמן ישהה כל הורה עם הילד שלו. ההורה שלא קיבל משמורת רשאי לתבוע במידה והיכולת שלו לפגוש את ילדיו נמוכה מדי לטעמו או חורגת מההסכם, ואף לדרוש הסכם שהות חדש.

מהם הם הסדרי שהות?

הסדרי שהות מהווים את ההסכמה בין הורים גרושים לגבי כמות הזמן שבו יבלה כל אחד מהם עם ילדיהם המשותפים, במיוחד אם אותו הורה לא מתגורר איתם – אבל לא רק. את הסדרי השהות קובעים בהתאם ליכולת של ההורים להגיע למפגש (מבחינת מקום מגורים, שעות עבודה וכו'), גיל הילדים, ההעדפה של הילדים ועוד. 

הסדרי השהות אינם זהים עבור כל הילדים וכל ההורים. הורה אחד יכול לקבוע שהוא מעדיף לבלות עם ילדיו בסופי שבוע, ואילו הורה אחר – באמצע השבוע. יש מקרים בהם ההסדר מאפשר להורה שאינו משמורן להיות עם הילדים תקופה ארוכה, למשל אם הם רוצים לטוס איתם לחו"ל או מכל סיבה אחרת. בסופו של דבר, ההסכם מתייחס למה שטוב לילד, ומה שאפשרי עבור ההורה.

הסדרי שהות

מהם זמני שהות?

זמני שהות והסדרי שהות נשמעים דומים למדי, אך יש הבדל: הסדר שהות הוא מושג כללי שכולל בתוכו את כל מה שנקבע מראש, כמו למשל מתי ההורה יפגוש את הילד שלו ולכמה זמן. זמני שהות הוא מונח ספציפי יותר, שמתייחס לשעות הספציפיות בהן ההורה והילד ייפגשו. למשל, הורה שאינו משמורן יכול לקבוע שפעמיים בשבוע, בימים קבועים, הוא לוקח את הילדים מבית הספר ומחזיר אותם לאחר ארוחת ערב.

איך מנהלים הסכם שהות, כשאין הסכמה בין הצדדים?

המטרה של הסכם שהות היא לאפשר לשני הורים שהתגרשו, לנהל את לוח זמני הבילוי עם ילדיהם באופן שלא יתנגש בלו"ז של אחד מהם, ושלא יקפח אותו. בפועל זה נשמע מצוין, אך לא תמיד זה גם קורה בפועל, בטח שלא בצורה כזו חלקה. הרבה פעמים לבני הזוג יש רגשות קשים ושליליים אחד לשני, לפעמים אחד מהם לא סומך על השני, ולא מעוניין לתת לו לבלות עם הילדים ביחידות, או לפחות לא במשך פרק הזמן הספציפי שנקבע. מה עושים במקרה כזה?

אחת ההמלצות היא לנסות גישור, שיתבצע בסביבה ידידותית. המגשר ינסה להבין מה מעיב על ההורה שמציב קשיים, וינסה למצוא פתרונות שמאפשרים את המפגש ואת השהות של ההורה עם ילדיו. במידה וזה לא עוזר, כדי להתייעץ עם עורך דין, ולהבין מה האפשרויות שעומדות לפניו. לפעמים אין ברירה וצריך להגיש תביעה לבית משפט. במצב כזה, בית המשפט יבדוק את הטענות של ההורה שמסרב להסדר השהות, ויבדוק גם מה הילדים עצמם רוצים. אם ההחלטה של השופט תהיה לטובת ההורה שתבע הסדר שהות, ההורה שניסה למנוע זאת ייאלץ לציית להכרעה, בהתאם להוראות בית המשפט. במידה והוא יפר את החלטת בית המשפט, ההורה השני יוכל לתבוע אותו ולהטיל עליו קנסות, או אפילו מאסר.
יחד עם זאת, יש מקרים בהם ההורה שאינו מעוניין שההורה השני ישהה בחברת ילדיהם המשותפים יכול להשיג את מטרתו – אם בית המשפט קבע שההורה המסורב פוגע בילד פיזית או נפשית, אם אינו מסוגל לטפל בו כראוי (למשל, אם הוא סובל ממחלה כלשהי שלא מאפשרת לו להיות מספיק נייד כדי לטפל בילד קטן), או אם אינו פנוי לטפל בילד, מסיבות שונות. במקרים כאלה, ההורה המסורב להסכם שהות יצטרך להוכיח שהוא אכן יכול לטפל בילד/ים שלו, ושאינו פוגע בהם. ההחלטה תוכרע בסופו של דבר רק בהתאם לטובת הילדים.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע”מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק נמצא בעמוד צרו קשר

דילוג לתוכן