חלוקת רכוש בגירושין

כשרוצים להתגרש, יש מריבות רבות שמשקפות את התסכול ההדדי וגם את חוסר ההסכמה שצפה פתאום לגבי נושאים רבים , ביניהם גם כל נושא חלוקת הרכוש ואיזון המשאבים. בנקודה זו בני הזוג כבר מותשים מהמריבות (שמן הסתם לא התחילו ביום בו החליטו שהם מתגרשים), מיואשים, מלאים באנרגיות של כעס ורק רוצים להתחיל את הפרק הבא בחייהם. יש כאלה שאומרים "אני מוכן לעזוב הכל ולתת לו/ לה הכל, רק כדי לגמור עם הסאגה הזו".
אבל רגע, שנייה. אתם לא יכולים להתחיל את הפרק הבא שלכם אם תהיו מרוששים ונטולי רכוש.
למה שתווותרו על כל מה שעבדתם כל כך קשה כדי להשיג? נכון, חלוקת הנכסים בעת גירושים יכולה להיות אחת המשימות הקשות ביותר שעומדות בפני זוגות מתגרשים. אבל, אם תעשו זאת בצורה הוגנת (או אם אתם מאותם אנשים ברי מזל שהשכילו לערוך הסכם ממון כשעוד הייתם מאוהבים), תוכלו לצלוח את תהליך הגירושים בצורה קלה יותר, ולא תצאו  לדרככם החדשה חסרי כל וממורמרים.

חלוקת רכוש בגירושין - איך עושים את זה בצורה חכמה?

ההמלצה הכי חכמה היא להיעזר בעורך דין מנוסה לדיני משפחה שיציע לכם יעוץ והכוונה לשלב שבו אתם נמצאים כרגע, ויעזור לכם לצלוח את התהליך הקשה של פרידה וחלוקת רכוש בהצלחה וללא מפח נפש לאף אחד מהצדדים.

אבל עוד לפני כן, שבו בנחת על כוס קפה והכינו רשימה מלאה של כל הנכסים שלכם.חשבו על כל פריט חשוב שיש לכם – הבית שלכם, כלי הרכב שלכם, חשבונות הבנק (כולל היתרות שלהם), תיקי ניירות ערך, פריטי אספנות יקרי ערך אם יש לכם (למשל, ריהוט שקיבלתם בירושה או רכשתם), כלי בית כמו רהיטים ומכשירי חשמל, זכויות סוציאליות ופנסיוניות, קרנות וקופות ועוד. כדי לקבוע מי יקבל מה, תצטרכו את עזרתו של עורך הדין. סביר להניח שיתעוררו אי אלו מחלוקות, כי פתאום תכה בכם ההבנה שאתם צריכים לצאת לעולם עם, ובכן, חצי מכל מה שיש לכם ומה שצברתם עד כה. זו תחושה שיכולה להלחיץ ולגרום גם לתגובות של כעס כלפי בני הזוג שלכם (לשעבר), ונוכחות של גורם מקצוע נייטרלי יכולה לצמצם את תחושות הכעס והתסכול.
חלק מההחלטות על הפרדת וחלוקת הרכוש הן רגשיות, וחלקן פרקטיות. ללא ספק הרבה מהן קשורות לטובת הילדים ולבית הנוכחי בו כולם גרים כרגע. לעיתים , כדי לא לגרום לילדים טלטלה גדולה מדי, יש בני זוג שמעדיפים  להשאיר את הבית (בתמורה אן שלא בתמורה, באופן סופי או עד הגיע אחרון הקטינים לגיל 18) להורה השני ובכך  לא לשנות את הבית המרכזי של הקטינים ולשמור על יציבות באורח החיים של הילדים כפי שהיה, בלי שיאלצו לעבור לסביבת מגורים חדשה, ללכת לבית ספר חדש ולהתמודד עם אתגרים חדשים. במקרה כזה, תצטרכו לקבל החלטות בנושאים מעוררי מחלוקת כמו איך תמשיכו לשלם את החזרי המשכנתא, האם מי שיקבל את הבית יצטרך לרכוש את חלקו של השני וכיו"ב.

חלוקת רכוש

איך מחלקים רכוש משותף?

בישראל חוק יחסי ממון בין בני זוג  קובע מספר תנאים:

  • שוויון: אם אין הסכם ממון קודם, הרכוש שנצבר בתקופת הנישואין צריך להתחלק שווה בשווה. 
  • מה עדיף לילדים? טובת הילדים וצרכיהם משמשים לעיתים כבסיס לאופן ביצוע חלוקת הרכוש.
  • עיקרון הצדק והיושר: צריך לחלק את הרכוש באופן הוגן ובהתייחס למספר שנות הנישואין, יכולת ההשתכרות של כל אחד מבני הזוג, נכסי קריירה ומוניטין אישי ששמי מהם צבר במהלך הנישואין וכיו"ב. 

אופן חלוקת הרכוש המשותף יכול להיות הסכמי או שיפוטי: בחלוקה הסכמית, בני הזוג מגיעים להסכם חלוקה בעצמם. בחלוקה שיפוטית הם נזקקים להכרעה של בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, לאחר שלא הצליחו להגיע להסכמות ביניהם. 

חלוקת רכוש בין בני זוג ידועים בציבור

חלוקת רכוש בין בני זוג ידועים בציבור – שלא חתמו מבעוד מועד על הסכם יחסי ממון – נעשית עקרונית באופן דומה לחלוקת רכוש אצל בני זוג נשואים, ברם לא באופן אוטומטי אלא רק אם יוכח שהיתה ביניהם כוונת שיתוף לגבי נכסיהם וזכויותיהם.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע”מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק נמצא בעמוד צרו קשר

דילוג לתוכן